Novafon
Hem Vad är Novafon Behandlingar För Djuren Modeller Beställ Återförsäljare  

Novafon som behandling vid frozen shoulder

För den som är drabbad av värk och stelhet i axeln blir till och med små dagliga göromål till stora problem. Prova Novafon som behandling mot frozen shoulder redan i dag.

Begränsad rörlighet

Om man har drabbats av frozen shoulder (eller frusen skuldra på svenska) innebär det att ledkapseln, som stabiliserar axelleden, har blivit inflammerad. Följden är att axelns rörlighet blir starkt begränsad på grund av den värk och stelhet som uppstår i området. Besvären blir ofta värre och värre under de första månaderna, och själva läkningsprocessen kan ibland ta upp till flera år. Det är även vanligt att värken inte försvinner helt. Orsaken till frozen shoulder är ofta en fraktur, överbelastning, reumatism eller liknande. Ibland förekommer dock frozen shoulder utan att en klar orsak kan hittas. Tillståndet drabbar i huvudsak äldre.

Påverkar vardagen

Smärtan uppstår främst vid rörelser av den frusna skuldran, men den kan även stråla ut till andra områden. Detta innebär att tillståndet har stor påverkan på det vardagliga livet, bland annat blir sömnen ofta försämrad. Det finns inga behandlingar som kan garantera smärtfrihet vid frozen shoulder. Däremot kan smärtlindring uppnås genom användning av så kallade intraljudvågor.


Vad är intraljudvågor?

Intraljudvågor (mellan 20 och 15 000 Hz) är helt ofarliga och har använts för att lindra medicinska åkommor i mer än 40 år. De stimulerar blodcirkulationen och vävnaden vilket i sin tur har en smärtlindrande, avslappnande och läkande effekt. Därför fungerar dessa ljudvågor mycket bra vid behandling av kroniska smärttillstånd som till exempel frozen shoulder.

Behandla dig själv

Novafon är en precisionsbyggd apparat som producerar just sådana intraljudvågor. Apparaten är skonsam och kan därför användas av alla som lider av någon form av smärta och värk. Den är därtill mycket enkel att använda för egen behandling i hemmet. Varje session tar enbart 10 till 15 minuter i anspråk och behandlingar kan utföras flera gånger om dagen. Novafon finns i två modeller: DK-2 och MK-3. Du kan välja mellan att beställa produkten online på vår hemsida eller handla den över disk hos några av våra kunniga återförsäljare i Sverige.

För ett smärtfritt liv

Vill du veta om Novafon skulle passa för just dig och din åkomma? Vi har lång erfarenhet av att jobba med smärtlindring och ser fram emot att hjälpa dig tillbaka till ett smärtfritt liv. Du är varmt välkommen att kontakta oss på dewe.import.export@tele2.se eller 040-29 36 35.